måndag 28 december 2009

Fattigdomen breder ut sig

Nu under mellandagarna rapporterade Kronofogdemyndigheten att rekordmånga människor i vårt land har skulder hos kronofogden. Dessa skulder skall drivas in hos människor som inte har haft råd att betala sina amorteringar. Totalt har idag var tjugonde svensk över 16 år skulder hos kronofogden. Detta motsvarar 360000 människor. Dessa mässiskor kommer sannolikt i framtiden ha problem att få sina gundläggande behov tillgådosedda som t.ex. att kunna teckna ett hyreskontrakt eller att skaffa ett telefonabomnemang. Enligt kronofogden är situationen allvarlig. Dessutom har de aldrig tidigare noterat så många som har problem med sin privatekonomi som just nu.

Utöver kronofogdens papport har vi under lång tid kunnat läsa om kommunernas explosionsartade utveckling när det gäller försörjningsstöd. Det ringlar bokstavligen talat en kö utanför många socialkontor runt om i Sverige i dessa dagar. Som om detta inte vore nog är arbetslösheten på tok för hög och arbetsmarknaden är sönderkörd.

Fattigdomen är påtaglig i det frostbitna Sverige. Låt oss be en bön för de fattiga och hoppas att 2010 blir ett ljusare och varmare år.

Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar